Hemma igen / Människor

Är äntligen tillbaka på Sjövik och allt känns så mycket bättre :)

Igår var en ganska undehållande dag. Det började med att vi skulle åka till Karlstad. Pappa skulle till facket för att fylla i massa papper. Mamma och jag tänkte göra två flugor på smällen och springa på stan. Sagt och gjort. Jag gick iaf ganska mycket på stan. Mamma satt med pappa ganska länge och det tog sin lilla tid.
Jag har ju som sagt fyllt år under lovet så när vi var i Karlstad så införskaffade vi min födelsedagspresent :)
En ny kamera. Vilket var ganska välbehövligt eftersom jag slängde min förra kamera i sjön i somras och har haft mor och fars sen dess, och den var dålig!
Jag träffade även Jacob i stan. Det var jättekul att se honom.

Efter att ha införskaffat kamera så var det dags att sätta sej på tåget. Det blev X2000 till Katrineholm, lite lyx måste man unna sej. Framför mej satt en kille (ganska snygg dessutom) och när vi rullade ut från tågstationen så fick han ett samtal. Det var en arbetsgivare som han sökt jobb hos som ringde och telefonintervjuade honom. Stackars tänkte jag. Speciellt när han skulle beskriva sina bra sidor och skryta sådär som man måste när man söker jobb. Det var ganska underhållande :)

På nästa tåg som skulle ta mej till Sala så fanns det en väldigt underhållande konduktör. Jag vet inte riktigt hur jag ska bbeskriva honom men runt 25 kanske i ålder och ganska...hm...stureplanig. Om man nu kan säga så. Men iaf. Han var rolig på det viset att han gjorde tummen upp till folk och verkade allmänt cool. När vi efter 2 timmar kom till Sala så avslutade han all information i högtalarna om vilket spår man skulle av på med att säga lycka till till dom som hejade på två hockeylag i kvalserien "och kom ihåg, pucken är rund och platt"...
En riktig pärla :)

Sen bar det av från Sala till Krylbo, buss till Avesta, springa fort som tusan och handla och sen buss ut till skolan. På bussen så hamnade jag framför två killar som antagligen håller på en hel del med RPGs. Dom satt och disskuterade olika former av vapen och vilket vapen som var bäst beroende på vad man skulle göra. Ena killen ville ha ett sågtandat blad så att han skulle slippa att slipa bladet. Andra killen kommenterade att sågtandat var dåligt i vissa avseensen. Om man till exempel skulle skära halsen av någon så är det bättre med en slät klinga.
Sedan disskuterades de energiklingor också. Den ena killen tyckte det var bra grejer och den andra tyckte inte det.

Okej, jag tycker att det är ganska roligt att lyssna på folk :)

Men iaf. Tillslut kom jag i alla fall hem till mej. Och efter att ha färgat håret och ätit mat så gick jag och la mej i min säng och somnade som en stock

*suck*

Ja, den här dagen kunde ju ha varit roligare. Det enda produktiva som hänt är att jag har pratat med Elias, ringt skolan och sökt ett sommarjobb.
Annars har tvn varit min vän i nöden.

Jag har dom senaste veckorna njutit av att må bra och inte vara irriterad, allt tack vare Pia :)
Men nu så har någonting gjort så att jag har blivit irriterad igen. Försöker verkligen häva känslorna men ibland är det inte så lätt. När man bara vill be folk att dra dit pepparn växer och lämna mej ifred så är det inte så lätt att vara glad. Och ibland så tänker jag mej verkligen för innan jag säger något och tänker "Nu ska jag säga det här glatt och inte vara arg". Men hur motiverande är det att tänka så när man ändå bara får skit tillbaka? Jag kan förändra mej hur mycket som helst men i slutändan så spelar det ingen roll, för dom som jag irriterar mej på gör fortfarande samma saker.

Funderar på att åka hem redan i morgon. Får se hur jag gör. När jag ringde skolan så fick jag reda på att jag har ett avi som ligger och väntar på mej. Undrar om det kanske äntligen är min Diktbok som har trillat ner på en hylla hos posten :) Det ska bli så kul att få se den, är så nyfiken på hur den blev.
Sen kanske jag ska tatuera mej igen. Får se. Viljan finns men ekonomin tillåter det inte riktigt. Sen måste jag ju få den uppritad också innan jag sätter den på kroppen. Jag är sånn att jag vill gärna ha bilden ett tag och vänja mej vid tanken lite. Se om jag gillar den. Men det ska nog inte vara omöjligt att det sker inom en snar framtid *ler stort*

Födelsedag

Ja då var det min födelsedag idag... :)

Har fått ett grattismms innehållande två grattissånger och ett mobilsvarsgrattis innehållande en sång :)
Ringde upp Karin förut (det var hon som lämnat mobilsvar) och pratade med henne. Hon drar till Skottland ikväll. Så det var tur att jag ringde henne annars hade jag itne fått prata emd henne på jättelänge :(

Födelsedagen ahr iövrigt förflutit alldeles lagom. Har tittat på Aladdin med mamma tidigare :)
Ingen kan som Disney alltså, jag säger bara det...

Födelsedagskalas

Lite tidigt men iaf. Idag så kommer släkten klockan 17.00 för att gratta mej :)
Blir 22 år i morgon.
Det kommer bli limepaj, kolatårta och kladdkaka. *mums*

Igår var det ju påskafton och det firades med att vi fick gäster. God påskmat och trevligt sällskap, det kan ju inte bli bättre :)

Söndag *gäsp*

Gick upp ganska tidigt i morse, runt 8:a snåret. Hade bestämt mej att jag i dag skulle göra körschema för min konsert och kolla hur långtid det skulle ta. Under frukosten så satt jag med en sisådär 20 post-it lappar och knepade och knåpade tills jag fick ihop det.
När jag sen gick till kapellet för att kolla hur lång tid allt skulle ta så var det så skönt ute :)
Visserligen så var det väldigt mycket dimma ute, men det var så skön luft och massa fåglar överallt. Helt fantastiskt. Iaf så kommer min konsert att ta cirka 50 minuter utan prator.... :S Kanske lite väl... får se om jag kan knapra in någonstans annars så får det bli en lång konsert men massa ballader och mysiga låtar. Snacka om att folk kommer somna *skrattar*


Jag vill ha!!!

Okej. Nu börjar det bli lite jobbigt. Vart har alla basister tagit vägen? :S

Har repat lite inför min konsert tillsammans med Tor på piano och Gustav på trummor. Det låter riktigt bra :) Men som du kanske redan listat ut så har jag basistproblem... och jag vet inte riktigt hur jag ska lösa dom.

Har gått och funderat lite mer över ironin som jag skrev om igår. Det finns mycket dubbelmoral överallt, minst inte hos mej själv. Jag kommer så väl ihåg en grej som hände när jag satt på tåget hem till Sjövik efter att ha varit hemma i Värmland en sväng. I Karlstad kliver det på en tjej som pratar i telefon med sin kompis som hon ska till. När konduktören kom förbi frågade hon om hon kunde öppna en cider. Visst så länge du inte stör blev svaret och visst det hade ju inte jag något emot. Men jag såg verkligen ner på dej tjejen, och det var så hemst att konstatera det. För hon satt alltså på tåget och drack. Till hennes kompis sa hon att förra gången hade hon druckit 10 stycken... okej...?!?!
Okej att man kanske vill ta en cider i goda vänners lag. Men att sitta på ett tåg och supa.... Det förstår jag mej inte på. Egentligen borde jag inte bry mej...men jag kände hur jag mer och mer såg ner på henne.
Jag säger att jag accepterar alla människor, och så sitter jag där och bara tycker att jag är så bra....

Det var ingen rolig upplevelse kan jag säga. Men jag lärde mej en del om mej själv av det och jag har funderat länge på händelsen.

Torsdag, och ingen kör :(

Vaknade i morse med ett mess på min telefon som informerade mej om att körledaren är sjuk så det blir ingen kör idag... Vilket i sin tur betyder att jag inte har några lektioner idag. Tråkigt! Sen att missa kören är ju ingen höjdare det heller.

Igår var det ju som sagt Svensk visa, och det tyckte jag gick jättebra :)
Börjar få lite ordning på min röst. Inte för att jag vet vad jag gör med det låter ju bra enligt andra.... :P

Pratade lite med min mor tidigare, ringde igår men det var ingen som svarade. Man måste ju se så att dom har det bra hemma i urskogen ;)

Igår kväll när jag såg på nyheterna så blev jag ganska full i skratt. Det var en taxichaufför som hade ingripit när några killar stått och varit otrevliga mot en tjej. Taxichauförren blev sen anmäld för "ofredande" och nu så håller förhandlingarna på. Jag tycker att det är ganska underhållande och ironiskt att någon blir anmäld efter att ha visat civilcurage samtidigt som ett av våra partier försöker driva igenom en civilcuragelag som ska göra det straffbart att inte ingripa..... dubbelmoral???
Sen vet ju inte jag vad som verkligen hände när taxichauffören ingrep men jag tycker fortfarande att det är jäkligt underhållande, för jag kan inte gör anågot annat än att skratta åt det...

Okej, jag är dålig på det här med blogg

Men nu tänkt ejag att jag skulle ta mej i kragen  och skriva lite... blev lite inspirerad för Josef sitter brevid mej och  skriver han med :)

Men iaf... idag är det onsdag och det är Svensk visa projekt idag. Känner att jag har sjungit lite väl mycket den senaste tiden och jag känner mej jättesliten i halsen. Just för tillfället så håller jag på att utforska min sk. bröströst. Det är ganska intessant. Har alltid använt mej av huvudklangen och så ska man försöka hitta ner i bröstklangen, det låter förjävligt kan jag säga......

Men en glad nyhet är ju att jag äntligen har publiverat min första bok med dikter :)
På vulkan.se så kan man införskaffa den. (skamlös reklam)

RSS 2.0