Usch fy och blä!

Den här nyårsaftonen är inte så rolig.
Jag har lite små migrän och min lilla älskling är utomhus någonstans. Jag bara väntar på att dom ska börja skjuta dom jävla raketerna. Stackars Trulsa. Stackars alla djur. Jag fattar verkligen inte!!!

Men jaja, mor, far och jag åt nyårssupé förut bestående av fläskfilé, klyftpotatis, bearnaisesås, cider/vin och baugetter. Det var trevligt, och gott. Jag lyckades med världens konststycke när jag nästan välte ut mitt vinglas med cider i. En liten skvätt hamnade på en filébit som låg kvar och några korvar som pappa stekte för det var lite för lite filé. Så när pappa tog en korv sa han något om en konstig smak på korven *skrattar* ;)

Nej nu blir det tvn och sen får vi se när jag gåc och lägger mej. Jag är nog uppe längre än 9 iaf *pik till den som vet vad jag menar*

Gott nytt på er alla!

Pussar och kramar // Jenny


Ibland blir jag så glad :)

Ikväll har vi haft kalas för syster yster och då var bland annat Ida och Adam här, våra små kusinee. Och för att sysselsätta dom så tog vi fram lite papper och pennor så de fick rita. Sara fick en teckning av Ida eftersom hon var födelsedagsbarnet´, men även jag fick en.

Ida hade ritat lite och skrivit:
                                            Ja tyker att du är snäl derför ska du få dena

Alltså, ibland är barn så söta och goa :D
Speciellt när de försöker stava. ;)


Arvika

Var in till stora metropolen Arvika med syster yster (som för övrigt blir 20 idag) och min ömma moder.
Hade två saker jag skulle införskaffa och båda fanns :D

Det första inköpet var ett fodral till min dator. Eftersom jag köpte en svart dator så blev färgen på fodralet rosa. Lite färg måste man ha här i livet.

Mitt andra inköp behöver en liten historia. I november var jag i Göteborg för att göra reklam för Volontäråret på Svenska Mässan. Jag hade även tackat ja till att åka till Trollhättan och göra det samma. Så tidigt på lördagmorgon åkte jag och Fredrik (en annan volontär) till Trollhättan. Fredrik är väldigt filmintresserad så vi pratade väldigt mycket film. Bra filmer, dåliga filmer och speciellt filmer man måste se. Det finns ju en bok på ämnet, 1001 filmer du måste se innan du dör. Detta var inledningen till mitt inköp, jag har nämligen köpt boken och mitt mål är att se alla filmerna. Jag och syster räknade ut att om jag såg en film om dagen så skulle det ta drygt tre år. Så jag har lite jobb framför mej ;)
För er som är intresserade av att följa min väg genom filmens värld så har jag en blogg speciellt för det. Sätt vara ett snedstreck bakom adressen uppe i adressfältet och skriv film. Ganska enkelt va ;)
Eller helt enkelt aniviel.blogg.se/film.

Som sagt så fyller syster yster 20 år idag, så eftermiddagen kommer spenderas ätandes Tacogratäng och kladdkaka :D
Usch, det blir ordentliga motionspass efter jul och nyår för att komma ifrom igen, om jag någonsin har varit i form... jaja... :)

Lots of Love!
                      // Jenny

Tyko Jonsson höll på att kvävas av julilska!

Ungefär som jag. Ibland blir jag bara så förbannad på folk!

Usch... har börjat tröttna ordentligt på att vara hemma i skogen. Men nu är det bara att stå ut. Det värsta med att ha för mycket tid är att jag ligger och tänker på massa saker som jag egentligen inte borde tänka på och det gör med bara deprimerad.
Just för tillfället ligger jag i min säng och lyssnar på musik. Det finns inte så mycket annat att göra. Och när jag kommer på något så är det alltid någon som säger, Nej det kan vi inte göra... Vad f*n ska vi göra istället då hade du tänkt dej??? VA?!?!?
Usch, det här är nog sista julen jag är hemma hela ledigheten. Jag pallar inte...

Nu gruffar jag ordentligt... jag får gå¨och titta på en bra film eller nått. På tal om bra film. Mamma och jag var i Karlstad och såg Australia på bio. Den var väldigt bra. Definitivt sevärd lät betyget ;)

Nej nu får jag ta mej i kragen. Katta står och skriker nånstans av någon anledning så jag får väl gå och se vad hon vill.

-- Dagens citat --

....eller snarare gårdagens citat.

Vi hade hela släkten här på julmiddag igår och några i den äldre generationen satt och pratade om en man som alla tjejer sprang efter när de var unga.
Då frågade min kusin som är 8 år varför tjejerna sprang efter honom.
Min mamma svarade att hon nog också kommer springa efter killar när hon blir äldre. Då svarade hon:

Nej det kommer jag inte alls....... för dom kommer springa efter mej!

*haha*
snacka om svar på tal ;)

Late night

Jag och syrran låg på min säng igår och samtalade om livet och kärleken.
Det var så trevligt. Vi pratade om allt. Bland annat tiden som vi hade i Karlstad. Det var väldigt underhållande, iaf att se tillbaka på.
Vi kom oxå in på pojkar och dumpningar *skrattaR*
Vi har väl varit mer eller mindre diskreta ibland.
Och något som vi aldrig kommer glöma är min 19årsfest... *haha* Det finns en stor fet rosa elefant i den här lägenheten!
Alla smusslade och tasslade överallt. Alla hade problem som skulle redas ut och ja... det var minnes värt. På tal om min 19årsdag, jag fick en väldigt fin ljusstake då, den måste jag leta upp...hm...undra vart jag kan ha den... *tänker*
Får gå på jakt sen, den är så speciell faktiskt.

Idag så blir det mest lugnt. Mor är inne och jobbar, syrran ligger sjuk och far härjar runt... Själv ska jag inte göra nått. Kanske lägga lite pussel... det är trevligt, och leta upp ljusstaken.


Tankar

Har haft en skönt och lugn jul :)
Det var väldigt mysig igår hos mormor och morfar. Hade gåshud när vi tittade på Karl Bertil Jossons julafton. Den är så fin!

Nu har jag hamnat i något vakum... har börjat tänka på pojkar/killar/karlar/män...
Känner mej ganska ensam och jag är så jäkla trött på att vara singel!
Jag vet verkligen inte varför tankarna kommer just nu, men att syrran och jag lyssnar på Emil just nu som sjunger "hör dåligt fattar trögt" kan ju inte hjälpa precis.
Varför ska det ta så lång tid????

Jul - IKA (innan Kalle Anka)

Ja då var det julafton!

Samma som förra året Miss Sophie, Samma som alla år James ;)

På förmiddagen åkte vi och hälsade på farmor och gav henne julklapparna. Sen åkte vi faktiskt förbi min fasters nya hus. Hela familjen får nu plats och inte ett spår av mögel. Det var ett väldigt fint hus.

Nu är vi strax påväg till mormor och morfar för det riktiga julfirandet :)'
Med Kalle Anka, julmat och julklappar.
Och precis som alla tidigare år så köpte pappa julklapp till mamma nu i förmiddags då han och systeryster var in till stan. Han är väldigt söt ibland min far ;) Sen fick jag slå in julklapparna

Nej, nu är det bäst att jag skriver färdigt innan dom åker utan mej.

Puss och kram på er alla!
Och GOD JUL!

                                 // Jenny

Hem ljuva hem

Ja då var man hemma i skogen igen då. Och som vanligt så är jag uttråkad efter ett dygn ;)
Men jag överlever nog. Det är ju ganska skönt att bara ta det lugnt och inte göra nånting. Snart drar ju julkarusellen igång så jag behöver nog alla krafter jag kan få.

Jag och syrran tittade på Hairspray tidigare idag. Jag tycker den är så mysig den filmen. Det känns så skönt att den tjejen som är kraftig och kanske inte så attraktiv får den snygga hunken i slutet, det ger även mej ltie hopp om livet :)

Sara och jag tog oxå en promenad tidigare idag där vi gjorde upp planer för livet. När vi är runt 50 ska vi starta en kursgård och ha massor av djur och grejer. Får se hur det går med det ;)

Kärlek utan lök

Sitter just nu på bussen hem till de värmländska skogarna. Ska bli så skönt att komma hem och träffa alla. Ska blir speciellt mysigt att pussa på min fyrbenta älskling med yvig svans ;)

Kanske ska förklara rubriken på mitt inlägg.

Jag köpte pizza igår, orkade inte laga mat. Jag var väldigt trött och seg igår. Det är väl influensan som fortfarande sitter i kan jag tänka mej. I alla fall.
Gick ner till Leons och tittade på menyn... hm... det var inget jag riktigt kände för så jag sa, kan jag få en pizza med oxfilé, tomater och beairnasesås, och den kombinationen har en speciell historia den med.
När jag gick på Sjövik så blev det ju att man åkte in till Avesta för att köpa pizza emellanåt, och vi hade ju en favoritpizzeria, pizzahuset hette den om jag inte missminner mej.
Den pizzan jag beställde oftast var just Amore, fast utan lök för det gillar jag inte... och gissa vad som var på den pizzan? Jo, oxfilé, tomater och beairnaisesås (Om man tar bort löken). Och amore betyder ju kärlek så det ble v helt enkelt Kärlek utan lök.
Så igår kväll hade jag en liten tripp down memorylane när jag åt min Kärlek utan lök.

Alltså, jag måste bara få dela med mej av dagens citat.
Satt precis och pratade med min syster på msn och hon förfasades över att pappa velat ta med henne på McDonalds. hennes kommentar till detta var:

McDonalds! McDonalds!!! Det är ju Auschwitz för kor!!!

Snacka om att jag hade svårt att inte asgarva här i bussen... *skrattar*


Ja så kan det vara om man har en underhållande syster ;)

Nej nu ska jag fortsätta sova tror jag. Det är lättaste sättet att inte tänka på att man är hungrig... glömde färdkost... *suck*

Men jag överlever till Karlstad.

Ha det fint alla glada och God Jul på er om jag inte skriver något innan dess.


Puss // Jenny


Jul - Påsk - Allt i en enda röra

Jag måste ju få påstå att Kyrkan är en väldigt rolig arbetsplats. Som nog alla vet så är det ju snart jul, och snacka om att jag längtar, men i Kyrkan så har man redan börjat planera inför typ sommaren. Tycker det är jättekul med den oerhörda framförhållningen som man har. Om jag inte missminner mej så har Tidaholms Pastorat planerat alla sina gudstjänster fram till typ...hm... var det Tacksägelsedagen eller nått... och det är ju sjukt!

*skrattar*

Anledningen till att jag kom att tänka på det var att jag håller på och skriver en text till Kyrkfönstret, vår pastoratstidning, och texten handlar om påsken.


Annars är det fullfart på mej som vanligt. jag åker ju hem till skogen på lördag så det ska packas och städas innan jag åker. Jag är ledig i morgon med så då har jag massa tid att hinna med allt som ska fixas... är inte riktigt klar med mormors julklapp heller, den måste jag fixa.


Sen är jag sjuk fortfarande. Hade ju influensa hela förra veckan, jätteroligt. Den här veckan så har det gått över i snorande och igår kväll så kom hostan. Så jag lär vara sjuk ett tag till tyvärr. Jag hoppas bara att jag blir frisk innan julafton. Det känns inte så roligt att vara sjuk då.


Wiie!!!!!!

Nu är jag glad :D


Fick ett avi med posten idag, så nu har jag äntligen fått min julklapp, en dator :)
*hihi*

Jag är so

Sjuk

I måndags så blev jag sjuk, och jag har legat på min soffa hela veckan... Det har varit jättetråkigt! Men nu börjar jag känna mej lite piggare. Jag hoppas bara att jag inte inbillar mej...



Åh, jag fick ett meddelande från Yster förut där hon sa att Emil Jensen var på tv :D
Så vi satt i varsin stad och varsit land och tittade och lyssnade på Emil Jensen. Han är så fantastiskt bra den killen!
Han spelade "Hör dåligt och fattar trögt" och den låten säger så himla mycket om livet. Man vågar inte tro att någon skulle kunna vara kär i en. Hm, jag tror det blir lite Jensen i cdspelaren sen när jag vänder åter till min soffa :)


Nu på lördag så ska jag äntligen åka hem till skogen! Jag saknar alla jättemycket!
Det har ju hänt massor nu när jag inte har varit hemma. Cicci och Peter har byggt hus och flyttat in, Tirba gick ju bort :( också och det är ju inte så kul. Men jag får pussa mer på Trulsa. Sen har jag ju inte sett farmor sen i somras för jag hann inte det när jag var hemma så att få se henne ska bli skönt. Att får krama om henne ordentligt, det ser jag framemot :)
Sen har Anna-Märta fått en son också. Jag är så glad för hennes skull, och för hennes man. Jag väntar med spänning på att få se bilder på deras lilla sötnos.


Vill inte!!!

Just nu har jag en massiv motivationsdipp.... vill ingenting och orkar ingenting... *suck*

Och sen har jag stor lust att lägga ner GI-ätandet. Jag är så trött på att ständigt äta grönsaker, behöva laga mat, diska, äta och behöva hålla emot när hela jag bara vill äta det söta som ligger framför mej. Att jobba i kyrkan är piss när man ska försöka gå ner i vikt! 

Så jag får se hur jag gör. Jag ska ta mej en promenad ikväll och så ska jag försöka klara av morgondagen med, för då har jag hållit på i en vecka. Sen får vi se om jag ger upp maten eller ej. Promenerandet kommer jag ha kvar men jag pallar inte! *suck* 

Jag blir så besviken på mej själv på ett sätt. Men det är riktigt jobbigt nu. Hade avslutning med miniorerna och där var det ju massa godis... det var inte lätt. Jag klarade det visserligen, men ändå. Jag vill oxå ha!!!

 

 


RSS 2.0