Lördag

Idag så känner jag mej ganska uttråkad. Jag kämpar på med mitt GI ätande och på förmiddan så gick jag till Återbruket. Återbruket är en second hand här i Tidaholm. Så jag fick med mej två krukor och tre juldukar... Sen fixade jag två julstjärnor oxå så nu är allt klart. 

 

Jag ska bege mej ut en sväng sen och fixa lite mer. Måste handla mat med. Och sen blir det ju skidor ikväll, alpint :)

Så jag kommer nog ligga på soffan hela kvällen :) Men det får jag unna mej nu när jag härjade hela dagen igår.

 

Har börjat längta hem lite oxå. Har bestämt mej för att skicka julkort till folket där hemma. Jag kan tänka mej att farmor blir väldigt glad om jag visar att jag tänker på henne. Hon är så söt ibland min farmor...


Efter tredje dagen...

...så är jag fortfarande GI ätare :)

 

Jag är så fantastiskt stolt över mej själv! I vanliga fall så skulle jag ha lagt ner allt var nyttigt heter. Så att jag har klarat tre dagar är helt fantastiskt. Sen har det ju inte varit lätt. I onsdags så var det ju torgcafé, som jag redna har skrivit om, och igår kväll var det pysselkväll med personalen. Och det skulle ätas massor! Så jag tog min promenad då men så klart så kom jag tillbaka lagom till efterrätten... Men jag var ståndaktig ;)

 

Idag har jag faktiskt städat hela dagen och adventspyntat. Folk i allmänhet tycker nog att jag är väldigt konstig. På Sjöviks FHSK var det en stor grej första året när jag pyntade min adventsgran. Den ser precis ut som en julgran, med paket och kulor och hela köret, så ja... jag är inte riktigt som alla andra :)

Jag har även införskaffat mej en adventsstjärna. Jag har ju två fönster nu och det ena sitter precis i höjd med taket utanför så där kan man ju inte ha en adventsljusstake, den syns ju inte. Så jag sprang runt på förmiddagen och hittade en vit, fin sak på Ica. 

Jag upptäckte en rolig sak när jag skulle lägga in min middag på hemsidan där jag kollar att jag äter bra. Den finns nämligen en kollumn som heter aktiviteter så jag tänkte för skojs skull kolla om städning fanns med, och det gjorde det! Jag uppskattade att jag städat ungefär 2-3 timmar, jag tar ju lite små pauser ibland, och la in det. Lite humor är det ändå :D

 

Imorgon ska jag försöka ta det lite lugnt. Jag tänkte bara köpa morfars julklapp och två julstjärnor. Sen blir det nog soffan och en bok skulle jag tro, men man vet aldrig vad som händer...

 

Puss på er!

                         Jenny


Nytt liv!

Nu är det andra dagen på mitt nya liv!

 

Igår började jag min GI-diet. Nu jävlar i havet ska jag klara det! Alla andra gånger jag har försökt gå ner i vikt så har jag misslyckats. Men nu känner jag med mer peppad och jag tror jag kommer klara det! :)

Det var ju ganska roligt igår när jag började. Frestelser möter man ju på hela tiden, någon som kanske vill bjuda på ett tuggummi, en macka eller en kaka. Igår så var det Torgcafé i Kyrkans hus och vem brukar vara med och hjälpa till där? Jo jag :)

Så jag gick runt bland kakor och mackor och ville inget hellre än att äta allt... Men jag klarade det! Jag känner mej verkligen beslutsam. Det är helt annorlunda nu känner jag. En beslutsamhet finns i mej som jag aldrig har haft tidigare. 

Nu ska jag väl inte dra upp mina förväntningar för mycket. Men två veckor känner jag att jag kommer klara iaf. Sen får vi se om jag går vidare, vilket vore bra för mej tror jag.

 

Men håll tummarna för mej! :D

                                                           // Jenny


Mailbyte

Ja, äntligen har jag fått tummen ur och påbörjat byte av mailadress. Den nya lyder [email protected]

 

Jag har haft den ett tag men jag är lite seg ibland. Men nu byter jag :) Någon påpekade ju lite vackert att det kanske inte är så smidigt att maila jobbansökningar från en mail som lyder missvirrpanna... hm... kanske inte ;)

Så om jag nu skulle få för mej att söka jobb så går det nog bra :D


Big girls you are beautiful

Den här dagen har varit väldigt rolig :)

 

Sitter och utforskar chilirec, en ny hemsida som jag har blivit tipsad om där man kan lyssna på musik gratis. Ganska kul :)
Just nu låter Mika i mina örsnäckor.

 

Sen har jag skrattat ganska mycket åt min handledare som just nu försöker trycka upp massa foldrar om Dop, Konfirmation, Vigsel och Begravningar. Jag kan ju säga att det inte så så där jättebra för henne stackarn. Men det var ganska roligt när Sören anklagade henne för att vara en arbetsmiljörisk, med glimten i ögat förstås ;) För en av hennes foldrar, så klart den om Begravning, låg på golvet och Sören halkade till på den. Ja i Tidaholm har vi kul vill jag lova :D

 

Sen blir den ju bara bättre av att man lyssnar på bra musik :)


Funderingar om livet

Har precis avslutat min arbetsdag. Det har varit fullt upp på eftermiddagen kan jag säga... Men det är skönt att ha saker att göra tycker jag :)

Jag har funderat över kärlek, närhet och barn ganska mycket på senaste tiden. Jag saknar verkligen att ha någon. Och den senaste tiden känns det som om jag har lagt pojke efter pojke på hyllan och insett att det inte är någon idé. Och nu börjar det bli lite tomt på potenciella killar, så hm... det är lite deprimerande. Men åandra sidan så känner jag ibland att jag är så inställd på att hitta någon att ha ett förhållande med så att jag missar massa vänner. Och det är ju absolut inte bra! 
Hm.
Jag är tyvärr en ganska komplicerad människa. På ett sätt är jag väldigt lätt att läsa. Jag är väldigt dålig på att dölja hur jag mår och sånt. Men jag är komplicerad att har att göra med på det sättet att jag kan vara svår att hantera ibland. Jag är allmänt konstig bara. Därför är det så skönt att ibland umgås med folk som vet hur dom ska hantera mej, som Sara och Karin. Det är så skönt, för jag behöver inte tänka så mycket på hur jag är :)

Nu i helgen som var så besökte jag ju Göteborg och det var så skönt att få överdosera på umgänge. Det behövs när man bor ute i en "håla" ;)

Men nu ska jag nog bege mej till sängen och sova. Börjar visserligen 9 i morgon men jag behöver sömn. Det ska bli skönt att vara ledig fredag-lördag. Då ska jag bara ta det lugnt. Fast Elin är i Tidaholm på lördan har jag för mej. Så jag ska nog ta en fika med henne eller nått i den stilen.

Until tomorrow // Jenny


Helg i Göteborg

Alltså, ibland har man det bara för bra :)

I helgen så har jag varit med på Framtidsmässan på Svenska Mässan i Göteborg, och samtidigt passat på att umgås med de andra volontärerna som av olika anledningar befann sej i Götet. Har haft det så fantastiskt bra.
I fredags var jag, Emelie, Peter, Tine, Claudia, Frida och Elin på Liseberg och gick på Julmarknaden. Det var såå mysigt och juligt :) Så nu dröjer det nog inte länge innan julen kommer till min lägenhet skulle jag tro ;)

Lördag så åkte jag och Fredrik på ConDios-mässan i Trollhättan. Det var väldigt roligt. Vi pratade massor och fick också se en helt fantastisk föreläsning från Mikael Andersson. Han föddes utan armar och ben. Han var verkligen en helt fantastisk människa :)
På kvällen när jag kom tillbaka till Göteborg så var det häng hos Kajsa och Peter. Vi lekte bland annat fyra i en soffa. Den var inte igår kan jag säga :D

På söndan så mötte jag upp med Gabriel i Brunnsparken. Vi gick och köpte frukost och begav oss sen ut till Kerstin. Det var så skönt att bara sitta och umgås. Jag kan säga att det inte har varit någon lugn helg... Men det har varit värt det :)

Så nu är jag tillbaka i Tidaholm och ska börja jobba igen. Jag ska göra iordning massa kuvert och pilla med lite andra saker, så dagen lär gå ganska fort. Sen har jag mina miniorer i eftermiddag. Det ser jag fram emot :)

Kuddkrig

Den här dagen har varit väldigt underhållande. Eller eftermiddagen iaf ;)
Hade bibelstudieträff, det var mindre roligt för jag fick inte en syl i vädret. Snacka om att jag var arg när jag gick därifrån. Men efteråt så hade jag mina juniorer, och då blev det bättre :D
Vi grillade korv i öppna spisen och jag och den andra hjälpledaren skojtjafsade lite grann. Så jag var på strålande humör. Sen gick jag till kyrkan och spelade på "En liten bit av himlen", en lovsångsandakt som vi har ibland. Efter det så var det ungdomsgrupp och det var jättetrevligt. Vi fick berätta lite om våra hemförhållanden. Mamma pappa syskon osv.
Och efteråt så utbröt ett stort kuddkrig!

Jag kan lugnt säga att det inte var igår som jag hade kuddkrig. Men ÅH vad kul det var! :)

På torsdag så åker jag till Göteborg för att vara med på Svenska Mässan under torsdag och fredag. SKa bli väldigt roligt. Och jag har även fått reda på att det kommer lite volontärer från Lunds stift och det ska bli så roligt att träffa dom. Har ju inte sett dom sen kursen.
Så jag ser verkligen fram emot helgen. Hoppas bara att det blir bra :)

Puss på er!

                       // Jenny


V for Vendetta

Jag slås hela tiden över alla kopplingar till kristendomen det finns i V for Vendetta.
Idag har jag faktiskt upptäckt en till.


Just nu sitter jag och skriver på förbönen till gudtjänsten på söndag och jag har läst en del texter för att få ett grepp om vad temat handlar om. Temat är Den yttersta tiden, vilket känns som ett tungt och svårt tema.
Evangelietexten är från Matteus 24:3-14 och handlar om när lärjungarna frågar Jesus om tidens slut och när han kommet tillbaka.
Jesus beskriver allt som kommer att hända, människor vänds mot varandra och det kommer jordbävningar och hungersnöder. Och detta är bara början.

Men han säger också, var inte rädda!

Jag fick lite urklipp från en av prästerna när jag frågade hur man kan tolka texterna och i ett av dom så hittade jag en text som direkt fick mej att tänka på V for Vendetta.

Varför människor ofta inte vågar gå in bakom sitt eget skal beror på rädlan för att hitta rädslor inom den egna personligheten. Det är ett obehag som gärna förträngs. Ändå så talat Jesus här i klartext. Det kristna lärjungaskapet innebär kraft att övervinna samtliga rädslor som människan bär på. Rädslan för hungersnöd, jordbävning, att bli plågad och dödad, hatad och angiven, allt som människan vill undvika och därför underkastar sig makten, i tron på att underkastelsen i sig ska frälsa ifrån det onda. Jesu väg är den motsatta. Att gå in och igenom det onda och övervinna rädslan med Andens kraft som är verksam hos den som med trons öga ser den sanna verkligheten. Kristusverkligheten.

/ Per-Arne Bengtsson



Min koppling till V for Vendetta är väl ganska klar va?
Att göra sej fri från rädslan...

Jag bara måste se den filmen igen :)


Jenny är konstig

Alltså, ibland blir jag inte riktigt klok på mej själv...


Jag har lite problem med mitt liv och vissa människor som befinner sej i det. Och igår ventlierade jag saken med min syster och idag med Karin. Och då känns det så mycket bättre. JAg vet egentligen att jag borde prata med människorna som jag har problem med om det. Men när jag har fått ventilera saken så känns det bättre, även om inget har förändrats.

Jag är konstig!

Tillbaka till Tidaholm - Snart är det jul

Nu är jag äntligen tillbaka i Tidaholm. Och jag har äntligen tagit tag i min lägehet så nu är den nystädad och fin! Så om det är någon som vill hälsa på så passa på nu, man vet aldrig hur länge det varar :S

Jag har ju spenderat några dagar hemma nu. Det var väldigt konstigt. Tyckte jag såg Tirba överallt. Saknade henne verkligen. Och Trulsa var ganska konstig, mer än vanligt. Men det är ju inte så konstigt.

Det var synd att jag var tvungen att åka tillbaka redan igår. Jag pratade i telefon med farmor och det hade varit så roligt att träffa henne. Och idag så flyttar min faster med familj in i sitt nya hus, det hade varit spännande att vara med på också. Sen har mormor och morfar bröllopsdag i morgon som de firade igår. Usch. Men jaja... det är inte långt till jul ;)

Blev så förvånad när jag kom hem på onsdagkvällen för det låg snö på backen! Nästan så att jag började få julkänslor, men julskivorna har inte kommit fram än...men det dröjer nog inte länge nu... *ler*

RSS 2.0